علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (115), شماره (18), سال (2021-9) , صفحات (235-246)

عنوان : ( توسعه مدل سینتیکی عمر ماندگاری برای کاهوی برش خورده تازه رقم رومین، بسته بندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده منفذدار )

نویسندگان: بهاره سالمی , ناصر صداقت , محمدجواد وریدی , سیدمحمود موسوی , فریده طباطبائی یزدی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

تنشهای ناشی از زخمی شدن بافت کاهوی برش خورده آماده مصرف معمولا منجر به افزایش سرعت تنفس در آن میشود. عمر ماندگاری این محصول بستگی به مراحل فرآوری و بسته بندی، نوع فیلم بسته بندی و شرایط محیطی در طی زمان نگهداری دارد. هدف این پژوهش ارزیابی اثر دما و زمان نگهداری، تیمار پوششی و تعداد منافذ فیلم بسته بندی بر تردی بافت و ارزیابی حسی کاهوی برش خورده و بسته بندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده و همچنین توسعه مدل سینتیکی عمر انبارمانی این محصول میباشد. به این منظور، 250 گرم کاهوی برش خورده شستشو شده و پس از پوششدهی 0 درصد لاکتات کلسیم و سیستئین، در بسته هایی از جنس /1/1/ 0 و 5 /5/1/ در دو غلظت متفاوت 5 % 20 و 40 در متر مربع با غلظت اولیه 21 ، پلی اتیلن (با ضخامت 42 میکرومتر) و با تعداد منافذ 0 اکسیژن، 0% دی اکسیدکربن بسته بندی شدند. این پژوهش در دو دمای 5 و 10 درجه سانتیگراد و طی 12 روز انجام گرفت. شاخصهای کیفی نظیر تردی بافت و ارزیابی حسی (پذیرش کلی) در طی این مدت مورد ارزیابی قرار گرفت. علاوه بر این، مدلی ریاضی برای توصیف سینتیک تغییرات تردی بافت و ارزیابی حسی نمونه ها توسعه داده شد و نهایتا زمان ماندگاری نمونه ها بر مبنای پذیرش کلی تخمین زده شد. نتایج نشان داد تغییرات پارامترهای تردی و ارزیابی حسی از معادله سینتیکی درجه صفر تبعیت میکند. نتایج پیش بینی عمر انبارمانی نمونه های کاهوی برش خورده نشان داد نمونه های دارای 0% سیستئین، نگهداری شده در بسته های دارای 20 منفذ در / 1% لاکتات کلسیم و 1 / پوشش حاوی 5 %0/ 1% لاکتات کلسیم و 5 / دمای 5 و 10 درجه سانتیگراد و نمونه های دارای پوشش حاوی 5 سیستئین، نگهداری شده در بسته های دارای 20 منفذ در دمای 5 درجه سانتیگراد، به ترتیب عمر ماندگاری معادل 62/12، 59/12 و 59/11 روز را دارند (عدم تفاوت معنی دار در p < 0.05).

کلمات کلیدی

, مدلسازی سینتیکی, عمر ماندگاری, اتمسفر اصلاح شده, منفذ, کاهوی برش خورده رومین
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1086216,
author = {سالمی, بهاره and صداقت, ناصر and وریدی, محمدجواد and موسوی, سیدمحمود and طباطبائی یزدی, فریده},
title = {توسعه مدل سینتیکی عمر ماندگاری برای کاهوی برش خورده تازه رقم رومین، بسته بندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده منفذدار},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2021},
volume = {115},
number = {18},
month = {September},
issn = {2008-8787},
pages = {235--246},
numpages = {11},
keywords = {مدلسازی سینتیکی، عمر ماندگاری، اتمسفر اصلاح شده، منفذ، کاهوی برش خورده رومین},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T توسعه مدل سینتیکی عمر ماندگاری برای کاهوی برش خورده تازه رقم رومین، بسته بندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده منفذدار
%A سالمی, بهاره
%A صداقت, ناصر
%A وریدی, محمدجواد
%A موسوی, سیدمحمود
%A طباطبائی یزدی, فریده
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2021

[Download]