عنوان : ( توسعه مدل سینتیکی عمر ماندگاری برای کاهوی برش خورده تازه رقم رومین، بسته بندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده منفذدار )
نویسندگان: بهاره سالمی , ناصر صداقت , محمدجواد وریدی , سیدمحمود موسوی , فریده طباطبائی یزدی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
تنشهای ناشی از زخمی شدن بافت کاهوی برش خورده آماده مصرف معمولا منجر به افزایش سرعت تنفس در آن میشود. عمر ماندگاری این محصول بستگی به مراحل فرآوری و بسته بندی، نوع فیلم بسته بندی و شرایط محیطی در طی زمان نگهداری دارد. هدف این پژوهش ارزیابی اثر دما و زمان نگهداری، تیمار پوششی و تعداد منافذ فیلم بسته بندی بر تردی بافت و ارزیابی حسی کاهوی برش خورده و بسته بندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده و همچنین توسعه مدل سینتیکی عمر انبارمانی این محصول میباشد. به این منظور، 250 گرم کاهوی برش خورده شستشو شده و پس از پوششدهی 0 درصد لاکتات کلسیم و سیستئین، در بسته هایی از جنس /1/1/ 0 و 5 /5/1/ در دو غلظت متفاوت 5 % 20 و 40 در متر مربع با غلظت اولیه 21 ، پلی اتیلن (با ضخامت 42 میکرومتر) و با تعداد منافذ 0 اکسیژن، 0% دی اکسیدکربن بسته بندی شدند. این پژوهش در دو دمای 5 و 10 درجه سانتیگراد و طی 12 روز انجام گرفت. شاخصهای کیفی نظیر تردی بافت و ارزیابی حسی (پذیرش کلی) در طی این مدت مورد ارزیابی قرار گرفت. علاوه بر این، مدلی ریاضی برای توصیف سینتیک تغییرات تردی بافت و ارزیابی حسی نمونه ها توسعه داده شد و نهایتا زمان ماندگاری نمونه ها بر مبنای پذیرش کلی تخمین زده شد. نتایج نشان داد تغییرات پارامترهای تردی و ارزیابی حسی از معادله سینتیکی درجه صفر تبعیت میکند. نتایج پیش بینی عمر انبارمانی نمونه های کاهوی برش خورده نشان داد نمونه های دارای 0% سیستئین، نگهداری شده در بسته های دارای 20 منفذ در / 1% لاکتات کلسیم و 1 / پوشش حاوی 5 %0/ 1% لاکتات کلسیم و 5 / دمای 5 و 10 درجه سانتیگراد و نمونه های دارای پوشش حاوی 5 سیستئین، نگهداری شده در بسته های دارای 20 منفذ در دمای 5 درجه سانتیگراد، به ترتیب عمر ماندگاری معادل 62/12، 59/12 و 59/11 روز را دارند (عدم تفاوت معنی دار در p < 0.05).
کلمات کلیدی
, مدلسازی سینتیکی, عمر ماندگاری, اتمسفر اصلاح شده, منفذ, کاهوی برش خورده رومین@article{paperid:1086216,
author = {سالمی, بهاره and صداقت, ناصر and وریدی, محمدجواد and موسوی, سیدمحمود and طباطبائی یزدی, فریده},
title = {توسعه مدل سینتیکی عمر ماندگاری برای کاهوی برش خورده تازه رقم رومین، بسته بندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده منفذدار},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2021},
volume = {115},
number = {18},
month = {September},
issn = {2008-8787},
pages = {235--246},
numpages = {11},
keywords = {مدلسازی سینتیکی، عمر ماندگاری، اتمسفر اصلاح شده، منفذ، کاهوی برش خورده رومین},
}
%0 Journal Article
%T توسعه مدل سینتیکی عمر ماندگاری برای کاهوی برش خورده تازه رقم رومین، بسته بندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده منفذدار
%A سالمی, بهاره
%A صداقت, ناصر
%A وریدی, محمدجواد
%A موسوی, سیدمحمود
%A طباطبائی یزدی, فریده
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2021