فناوری های نوین غذایی (فناوری های جدید در صنعت غذا), سال (2017-2)

عنوان : ( مدل‌سازی سینتیک خشک کردن برش‌های لیموترش به روش تابش مادون قرمز با استفاده از شبکه‌های عصبی GMDH هیبریدی )

نویسندگان: علیرضا یوسفى , ناصر قاسمیان , امیر سالاری ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

مد لسازى سینتیک خشک کردن، یکى از راه هاى مناسب براى کنترل زمان و شرایط خشک کردن مى باشد. در این تحقیق، سینتیک خشک کردن برش هاى لیموترش با ضخامت هاى 5 و 10 میلى متر در یک خشک کن مادون قرمز آزمایشگاهى و در 150 و 175 درجه سانتى گراد بررسى شد. براى مدل سازى سینتیک خشک کردن برش هاى لیموترش، ،125 ، دماهاى 100 GMDH از 7 مدل ریاضى رایج خشک کردن لایه نازک استفاده شد. هم چنین براى این بررسى، از روش شبکه هاى عصبى هیبریدى چهار لایه (یک لایه ورودى، دو لایه مخفى و یک لایه خروجى) استفاده گردید. نتایج نشان داد که شبکه عصبى هیبریدى بهینه، داراى دقت بالایى در تخمین محتواى رطوبتى برش هاى لیموترش طى فرایند خشک کردن بوده که GMDH .(R2 = 0/9793-0/ حدود دقت مدل پیج به عنوان بهترین مدل ریاضى به کار برده شده بود ( 9950 (R2 = 0/ این دقت ( 9909 بررسى میزان حساسیت محتواى رطوبتى نسبت به متغیرهاى ورودى نشان داد که مقدار رطوبت طى خشک شدن مادون قرمز به زمان خشک شدن بیش از سایر متغیرها حساس است ( 45 درصد). افزایش دما از 100 به 175 درجه سانتى گراد سبب 2/76 گردید. مقدار انرژى فعال سازى براى برش هاى لیموترش ×10-9 s/m 9/90 به 2 ×10- از 10 (Deff) افزایش ضریب نفوذ موثر 87/61 به دست آمد.

کلمات کلیدی

, خشک کردن مادون قرمز, مدلسازى ریاضى برش هاى لیموترش, شبکه عصبى
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1086859,
author = {علیرضا یوسفى and ناصر قاسمیان and سالاری, امیر},
title = {مدل‌سازی سینتیک خشک کردن برش‌های لیموترش به روش تابش مادون قرمز با استفاده از شبکه‌های عصبی GMDH هیبریدی},
journal = {فناوری های نوین غذایی (فناوری های جدید در صنعت غذا)},
year = {2017},
month = {February},
issn = {2476-4787},
keywords = {خشک کردن مادون قرمز، مدلسازى ریاضى برش هاى لیموترش، شبکه عصبى},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مدل‌سازی سینتیک خشک کردن برش‌های لیموترش به روش تابش مادون قرمز با استفاده از شبکه‌های عصبی GMDH هیبریدی
%A علیرضا یوسفى
%A ناصر قاسمیان
%A سالاری, امیر
%J فناوری های نوین غذایی (فناوری های جدید در صنعت غذا)
%@ 2476-4787
%D 2017

[Download]