عنوان : ( مدلسازی سینتیک خشک کردن برشهای لیموترش به روش تابش مادون قرمز با استفاده از شبکههای عصبی GMDH هیبریدی )
نویسندگان: علیرضا یوسفى , ناصر قاسمیان , امیر سالاری ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
مد لسازى سینتیک خشک کردن، یکى از راه هاى مناسب براى کنترل زمان و شرایط خشک کردن مى باشد. در این تحقیق، سینتیک خشک کردن برش هاى لیموترش با ضخامت هاى 5 و 10 میلى متر در یک خشک کن مادون قرمز آزمایشگاهى و در 150 و 175 درجه سانتى گراد بررسى شد. براى مدل سازى سینتیک خشک کردن برش هاى لیموترش، ،125 ، دماهاى 100 GMDH از 7 مدل ریاضى رایج خشک کردن لایه نازک استفاده شد. هم چنین براى این بررسى، از روش شبکه هاى عصبى هیبریدى چهار لایه (یک لایه ورودى، دو لایه مخفى و یک لایه خروجى) استفاده گردید. نتایج نشان داد که شبکه عصبى هیبریدى بهینه، داراى دقت بالایى در تخمین محتواى رطوبتى برش هاى لیموترش طى فرایند خشک کردن بوده که GMDH .(R2 = 0/9793-0/ حدود دقت مدل پیج به عنوان بهترین مدل ریاضى به کار برده شده بود ( 9950 (R2 = 0/ این دقت ( 9909 بررسى میزان حساسیت محتواى رطوبتى نسبت به متغیرهاى ورودى نشان داد که مقدار رطوبت طى خشک شدن مادون قرمز به زمان خشک شدن بیش از سایر متغیرها حساس است ( 45 درصد). افزایش دما از 100 به 175 درجه سانتى گراد سبب 2/76 گردید. مقدار انرژى فعال سازى براى برش هاى لیموترش ×10-9 s/m 9/90 به 2 ×10- از 10 (Deff) افزایش ضریب نفوذ موثر 87/61 به دست آمد.
کلمات کلیدی
, خشک کردن مادون قرمز, مدلسازى ریاضى برش هاى لیموترش, شبکه عصبى@article{paperid:1086859,
author = {علیرضا یوسفى and ناصر قاسمیان and سالاری, امیر},
title = {مدلسازی سینتیک خشک کردن برشهای لیموترش به روش تابش مادون قرمز با استفاده از شبکههای عصبی GMDH هیبریدی},
journal = {فناوری های نوین غذایی (فناوری های جدید در صنعت غذا)},
year = {2017},
month = {February},
issn = {2476-4787},
keywords = {خشک کردن مادون قرمز، مدلسازى ریاضى
برش هاى لیموترش، شبکه عصبى},
}
%0 Journal Article
%T مدلسازی سینتیک خشک کردن برشهای لیموترش به روش تابش مادون قرمز با استفاده از شبکههای عصبی GMDH هیبریدی
%A علیرضا یوسفى
%A ناصر قاسمیان
%A سالاری, امیر
%J فناوری های نوین غذایی (فناوری های جدید در صنعت غذا)
%@ 2476-4787
%D 2017