پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, سال (2020-12)

عنوان : ( بهینه‌سازی فرمولاسیون دسر هوادار حاوی کنسانتره پروتئین آب‌پنیر و صمغ زانتان با استفاده از روش سطح پاسخ و بررسی خواص رئولوژیکی آن )

نویسندگان: سارا پارسه , محبت محبی , تکتم محمدی مقدم , حسن صباغی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

دسر هوادار نوعی دسر بر پایۀ سیستم کف است که حضور هوا در آن باعث تغییر خواص رئولوژیکی، حسی و ظاهری می‌شود. هدف از این تحقیق بهینه‌سازی دسر هوادار با استفاده از تکنیک سطح پاسخ و ارزیابی خواص رئولوژیکی آن به‌عنوان تابعی از کنسانترۀ پروتئین آب‌پنیر (2، 5 و 8 درصد)، صمغ زانتان (0/1، 0/25 و 0/4 درصد) و زمان هم‌زدن (2، 5 و 8 دقیقه) بود. نتایج نشان داد افزایش پروتئین و زمان هم‌زدن باعث کاهش دانسیته و افزایش اورران شد. افزایش غلظت صمغ زانتان باعث افزایش دانسیته و کاهش اورران گردید. شرایط بهینه جهت تولید کف دسر هوادار با کمترین میزان دانسیته و بالاترین میزان اورران در غلظت صمغ زانتان 0/1 درصد (سطح پایین)، مقدار کنسانترۀ پروتئین آب‌پنیر 8 درصد (سطح بالا) و زمان هم‌زدن 8 دقیقه (سطح بالا) تعیین شد. مدل پاورلا با داشتن R2 بالا (0/99

کلمات کلیدی

خواص بافتی خواص ‌رئولوژیکی دسر هوادار صمغ زانتان کنسانترۀ پروتئین آب‌پنیر
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1094153,
author = {پارسه, سارا and محبی, محبت and تکتم محمدی مقدم and صباغی, حسن},
title = {بهینه‌سازی فرمولاسیون دسر هوادار حاوی کنسانتره پروتئین آب‌پنیر و صمغ زانتان با استفاده از روش سطح پاسخ و بررسی خواص رئولوژیکی آن},
journal = {پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی},
year = {2020},
month = {December},
issn = {2252-0937},
keywords = {خواص بافتی خواص ‌رئولوژیکی دسر هوادار صمغ زانتان کنسانترۀ پروتئین آب‌پنیر},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بهینه‌سازی فرمولاسیون دسر هوادار حاوی کنسانتره پروتئین آب‌پنیر و صمغ زانتان با استفاده از روش سطح پاسخ و بررسی خواص رئولوژیکی آن
%A پارسه, سارا
%A محبی, محبت
%A تکتم محمدی مقدم
%A صباغی, حسن
%J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
%@ 2252-0937
%D 2020

[Download]