فناوری های جدید در صنعت غذا, Year (2022-11)

Title : ( مدل‌سازی سینتیک تغییرات حسی و‌ رنگ وانه‌های گندم تازه رقم پارسی حاوی پوشش موسیلاژ دانه ریحان در بسته‌بندی MAP )

Authors: Parinaz Asgari , Nasser Sedaghat , Seyed Mahmoud Mousavi ,

Citation: BibTeX | EndNote

Abstract

از آنجا که یکی از عوامل تأثیرگذار بر انتخاب مصرف کننده، ویژگیهای ارگانولپتیکی محصول است، بنابراین بهمنظور حفظ و افزایش کیفیت پس از برداشت محصول از روشهای متعددی برای این منظور بهره گرفته میشود. استفاده از پوشش و بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده در حفظ و افزایش کیفیت میوه و سبزی پس از برداشت مؤثر است اما برای غلبه بر محدودیت های آن، بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده منفذ دار پیشنهاد گردید. هدف این پژوهش، بررسی اثر پوشش موسیلاژ دانه ریحان و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بر سینتیک تغییرات ویژگی های حسی و روشنایی جوانه های گندم است. جوانه- های گندم پوشش موسیلاژی و فاقد آن، در کیسههای پلیاتیلنی )ضخامت، μm 42 ( دارای یک، دو و بدون منفذ، بستهبندی شدند )قطر منافذ، μm 500 (. تیمارها به مدت 9 روز در دمای ) C ˚ 1 ± 10 ( نگهداری و آزمایشها هر سه روز یک بار انجام و ویژگیهای حسی ازجمله پذیرش کلی توسط مصرف کنندگان و رنگ دستگاهی با استفاده از دستگاه هانترلب ارزیابی شد. برای مدلسازی از سینتیک مرتبه صفر و اول استفاده و اثر دما با استفاده از معادله آرنیوس نشان داده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار ( SPSS V.20 ( صورت گرفت. براساس آنالیز واریانس دادهها پوشش، منفذ و زمان نگهداری و اثر همزمان پوشش و زمان ذخیرهسازی بر رنگ شاخص روشنایی و پذیرش کلی جوانه های گندم معنادار بود ) 05 / 0P< (. براساس ضریب تعیین، مدل درجه صفر برای هر دو پارامتر پذیرش کلی و شاخص روشنایی انتخاب گردید. همبستگی بین نتایج آزمایشگاهی و پیش بینی شده برای شاخص روشنایی و پذیرش کلی با R2 بالاتر از 96 / 0 بیانکننده اعتبار مدل بود. همبستگی بین دادههای حسی و دستگاهی، براساس ضریب همبستگی پیرسون ارزیابی شد. ضریب همبستگی پیرسون بالا نشاندهنده همبستگی قوی میان خصوصیات حسی و رنگ دستگاهی بود ) 91 / 0 ≤ r(. درنتیجه، استفاده همزمان بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده منفذدار و پوششدهی حاصل از موسیلاژ دانه ریحان بر ویژگیهای کیفی جوانه گندم معنیدار بود

Keywords

, مدلسازی, بستهبندی با اتمسفر اصلاحشده منفذدار, جوانه گندم
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1094431,
author = {Asgari, Parinaz and Sedaghat, Nasser and Mousavi, Seyed Mahmoud},
title = {مدل‌سازی سینتیک تغییرات حسی و‌ رنگ وانه‌های گندم تازه رقم پارسی حاوی پوشش موسیلاژ دانه ریحان در بسته‌بندی MAP},
journal = {فناوری های جدید در صنعت غذا},
year = {2022},
month = {November},
issn = {2783-350X},
keywords = {مدلسازی، بستهبندی با اتمسفر اصلاحشده منفذدار، جوانه گندم},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مدل‌سازی سینتیک تغییرات حسی و‌ رنگ وانه‌های گندم تازه رقم پارسی حاوی پوشش موسیلاژ دانه ریحان در بسته‌بندی MAP
%A Asgari, Parinaz
%A Sedaghat, Nasser
%A Mousavi, Seyed Mahmoud
%J فناوری های جدید در صنعت غذا
%@ 2783-350X
%D 2022

[Download]