همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت , 2023-10-16

عنوان : ( بررسی عملکرد فیلم هوشمند حساس به pH حاوی آنتوسیانین جهت پایش فساد ماهی )

نویسندگان: مریم نادی , سیدمحمدعلی رضوی , دینا شهرام پور ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در سالهای اخیر، سیستمهای بست هبندی هوشمند و فعال برای بست هبندی موادغذایی مورد توجه قرار گرفتهاند. این فیلمها محیط داخلی یا خارجی بسته را پایش و اطلاعات مفیدی را ارائه میدهند. در این راستا کاربرد نشانگرهای تازگی برپایه رنگها و پلیمرهای طبیعی برای تشخیص فساد موادغذایی مدنظر قرار گرفتهاند. در این پژوهش، فیلمخوراکی هوشمند بر پایه صمغ دانه ریحان-کیتوزان محتوی عصاره کلمقرمز ) 0 ، 5 ، 10 درصد( برای تولید یک نشانگر تازگی حساس به pH استفاده شد. در این مطالعه، پتانسیل تغییر رنگ فیلمها در معرض pH های مختلف )اسیدی، خنثی، بازی( و در نها یت بر روی ماهی قزل آلا مورد بررسی قرار گرفت. طی نگهداری ماهی در بازهی زمان ی 24 ساعت و 8 روز به ترتیب در دمای 25 و 10 درجه سانتی گراد، در نتیجه فساد آن، تغییر رنگ فیلم هوشمند از آبی به سبز مشاهده شد و ΔE افزایش یافت . براساس نتایج ا ین تحقیق، فیلمهای هوشمند بر پایه صمغ دانه ریحان- کیتوزان-عصاره کلمقرمز میتوانند به عنوان یک شناساگر تازگی برای رصد فساد مواد غذایی بهکار گرفته شوند.

کلمات کلیدی

, بسته بندی, شناساگر رنگی, کیتوزان, فساد, هیدروکلوئید
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1096842,
author = {نادی, مریم and رضوی, سیدمحمدعلی and دینا شهرام پور},
title = {بررسی عملکرد فیلم هوشمند حساس به pH حاوی آنتوسیانین جهت پایش فساد ماهی},
booktitle = {همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت},
year = {2023},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {بسته بندی، شناساگر رنگی، کیتوزان، فساد، هیدروکلوئید},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بررسی عملکرد فیلم هوشمند حساس به pH حاوی آنتوسیانین جهت پایش فساد ماهی
%A نادی, مریم
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%A دینا شهرام پور
%J همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
%D 2023

[Download]