عنوان : ( استفاده از فاژ در فیلمهای ژلاتین-پلولان علیه باکتری بیماریزای سالمونلا )
نویسندگان: اسما انتظاری , ناصر صداقت , گلشن شاکری ,چکیده
سابقه و هدف: با توجه به پیدایش گونههای مقاوم باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک ها و عملکرد اختصاصی آنها بر علیه باکتریهای بیماریزا که برای سلامت انسان خطرناک هستند، استفاده از باکتریوفاژها یک جایگزین مناسب میباشد. موضوع دیگر استفاده از پلیمرهایی است که زیست تخریب پذیر هستند و میتوانند به جای ترکیبات نفتی مورد استفاده قرار گیرند. در این مطالعه، اثر افزودن ژلاتین و باکتریوفاژ بر خصوصیات فیلم پلولان مورد بررسی قرار گرفت. 55 و 111 %( و محلول باکتریوفاژ بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ،51 ،25 ، مواد و روشها: در این پژوهش اثر درصدهای مختلف ژلاتین ) 1 ضد باکتریایی فیلم پلولان بررسی شد. یافتهها: نتایج آزمایشات نشان دادند که ورود باکتریوفاژ به فیلم ها بر ضخامت، تورم، نفوذ پذیری به بخارآب، مقاومت کششی و مدول یانگ تأثیر آماری معناداری نداشت، اما منجر به افزایش کشش پذیری در فیلم ها شد. هم چنین، شفافیت فیلمهای خالص ژلاتین کاهش و پلولان افزایش یافت در حالی که، در فیلمهای ترکیبی ژلاتین-پلولان نتایج متفاوتی مشاهده شد. اثر ضد باکتریایی فیلمهای ژلاتین خالص و ترکیبی ژلاتین- پلولان بر علیه پاتوژن بیشتر از فیلم پلولان خالص بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دادند که افزودن ژلاتین به فیلم پلولان میتواند به تثبیت بهتر باکتریوفاژها در فیلم پلولان کمک کند و در نتیجه اثر ضد باکتریایی در برابر سالمونلا انتریتیدیس بهتری به دست آورد.
کلمات کلیدی
, زیست تخریب پذیر, فیلم خوراکی, باکتریوفاژ, ضد باکتریایی@article{paperid:1097560,
author = {انتظاری, اسما and صداقت, ناصر and گلشن شاکری},
title = {استفاده از فاژ در فیلمهای ژلاتین-پلولان علیه باکتری بیماریزای سالمونلا},
journal = {علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران - انستیتو تحقیقات تغذیه},
year = {2023},
volume = {18},
number = {3},
month = {November},
issn = {1735-7756},
pages = {51--59},
numpages = {8},
keywords = {زیست تخریب پذیر، فیلم خوراکی، باکتریوفاژ، ضد باکتریایی},
}
%0 Journal Article
%T استفاده از فاژ در فیلمهای ژلاتین-پلولان علیه باکتری بیماریزای سالمونلا
%A انتظاری, اسما
%A صداقت, ناصر
%A گلشن شاکری
%J علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران - انستیتو تحقیقات تغذیه
%@ 1735-7756
%D 2023