عنوان : ( بررسی بیوسورفکتانتها ی مشتق شده از باکتر یها ی ا سیدلاکتیک و کاربرد آن در بهینه ساز ی فرمولا سیو ن محصولات غذ ایی )
نویسندگان: نازنین طاهری نسب , محمدرضا عدالتیان دوم ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
امروزه علاقه روزافزونی به تحقیق در زمینه تولید متابولیتهای ثانویه مشتق شده از میکروارگانیسمها وجود دارد. بیوسورفکتانتها از جمله متابولیتهای ثانویه، ترکیبات آمفی فیلیک و مولکولهای فعال سطحی تولید شده توسط جنسهای مختلف از باکتری، مخمر و قارچ هستند که به دلیل پایداری، عدم سمیت، مقاومت در برابر دما و pH و تجزیهپذیری زیستی در صنایع مختلف به ویژه صنایع غذایی کاربرد بسیاری دارند و به طور قابل توجهی ایمنی غذایی را از طریق مکانیسم های مختلف افزایش می دهند. علیرغم مزایای بسیار، به دلایل اقتصادی از جمله راندمان پایین و هزینه بالای تولید، استفاده تجاری از بیوسورفکتانتها بهویژه در صنایع غذایی محدود است. بنابراین، امروزه محققین به دنبال روشی اقتصادی جهت بهبود عملکرد و افزایش بازده تولید هستند. در مطالعه حاضر بر بیوسورفکتانتهای تولید شده از باکتریهای اسیدلاکتیک تمرکز شده است. این مقاله تلاش می کند یک بررسی جامع از شناسایی باکتری های اسیدلاکتیک مولد بیوسورفکتانت، تولید بیوسورفکتانتها، بهینهسازی عوامل مؤثر بر تولید، ویژگیهای بیوسورفکتانتها و کاربرد بالقوه آنها در صنایع غذایی، نگرانی ها و چشم اندازهای آینده در این مسیر ارائه دهد. بهطورکلی توجه به توسعه و بهبود کارایی بیوسورفکتانتها جهت پیشرفت در حوزههای مختلف از جمله صنایع غذایی، کشاورزی، دارویی و بیوتکنولوژی حایز اهمیت میباشد.
کلمات کلیدی
, صنایع غذایی, باکتریهای اسیدلاکتیک, متابولیت های ثانویه, بیوسورفکتانت, ایمنی غذایی@inproceedings{paperid:1100385,
author = {طاهری نسب, نازنین and عدالتیان دوم, محمدرضا},
title = {بررسی بیوسورفکتانتها ی مشتق شده از باکتر یها ی ا سیدلاکتیک و کاربرد آن در بهینه ساز ی فرمولا سیو ن محصولات غذ ایی},
booktitle = {دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت},
year = {2024},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {صنایع غذایی، باکتریهای اسیدلاکتیک، متابولیت های ثانویه، بیوسورفکتانت، ایمنی غذایی},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی بیوسورفکتانتها ی مشتق شده از باکتر یها ی ا سیدلاکتیک و کاربرد آن در بهینه ساز ی فرمولا سیو ن محصولات غذ ایی
%A طاهری نسب, نازنین
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%J دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
%D 2024