عنوان : ( بررسی اثر تنش های تکنولوژیکی بر میزان تولید اگزوپلی ساکارید های میکروبی و اثرات آن بر سلامتی )
نویسندگان: , محمدرضا عدالتیان دوم , مسعود یاورمنش , علی جوادمنش ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
یکی از متابولیت های ثانویه برخی باکتری های اسید لاکتیک، پلی ساکارید های خارج سلولی هستند که به عنوان افزودنی در تولید فرآورده های غذایی کاربرد دارند. این متابولیت های میکروبی، پلیمر هایی با وزن مولکولی بالا و حاوی قند های احیا کننده هستند. این ترکیبات دارای تاثیرات مختلفی بر سلامتی از جمله کاهش التهاب، ضد سرطان، کاهش کلسترول، خواص آنتی اکسیدانی، خواص ضد باکتریایی و پری بیوتیکی هستند. این متابولیت ها همچنین در صنایع غذایی کاربردهای فراوانی از جمله قوام دهنده، امولسیون کننده، پایدار کننده و غلیظ کننده دارند. اگزوپلی ساکارید ها در پاسخ به تنش های محیطی و با هدف محافظت از سلول به محیط خارج ترشح میشوند. تنش های مختلف میتوانند سطوح بیان ژن های مولد اگزوپلی ساکارید ها و بدنبال آن ترکیب مونوساکارید ها را تغییر دهند که در این مقاله به بررسی اجمالی آنها پرداخته خواهد شد.
کلمات کلیدی
, باکتری های اسید لاکتیک, اگزوپلی ساکارید, تنش, بیان ژن@inproceedings{paperid:1100386,
author = {, and عدالتیان دوم, محمدرضا and یاورمنش, مسعود and جوادمنش, علی},
title = {بررسی اثر تنش های تکنولوژیکی بر میزان تولید اگزوپلی ساکارید های میکروبی و اثرات آن بر سلامتی},
booktitle = {دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت},
year = {2024},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {باکتری های اسید لاکتیک، اگزوپلی ساکارید، تنش، بیان ژن},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی اثر تنش های تکنولوژیکی بر میزان تولید اگزوپلی ساکارید های میکروبی و اثرات آن بر سلامتی
%A ,
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%A یاورمنش, مسعود
%A جوادمنش, علی
%J دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
%D 2024