شانزدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی , 2024-10-02

عنوان : ( ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی غنچه گل محمدی در روش های مختلف خشک کردن )

نویسندگان: امید رضا روستاپور , ابوالفضل گلشن تفتی , حمید رضا گازر , محمدرضا بیاتی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

تولید غنچه خشک گل محمدی بدون صدمه به رنگ و کیفیت عطر و اسانس یکی از دغدغه‌های صنایع است. در حال حاضر درصد زیادی از غنچه‌ها به روش‌های مرسوم در مقابل آفتاب و یا در سایه خشک می‌شوند. این روش‌ها خواص کیفی محصول نهایی را کاهش می‌دهد. شش تیمار شامل پهن کردن در سایه، خشک‌کن‌های خورشیدی غیرمستقیم، کابینتی در دماهای 40، 50 و oC60 و تصعیدی مورد ارزیابی قرار گرفتند. خواص فیزیکی و شیمیایی غنچه شامل شاخص‌ رنگ (Lab) و فنل کل اندازه‌گیری شدند. آزمایش‌ها در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام شد. داده‌ها با نرم‌افزار SAS مورد تجزیه واریانس یکطرفه قرار گرفت و میانگین داده‌ها با آزمون چنددامنه‌ای دانکن با هم مقایسه شد. طبق نتایج، غنچه‌های خشک شده در سایه و سپس در خشک‌کن کابینتی با دماهای 40 و oC50 به‌طور معنی‌داری دارای بیشترین مقدار فنل کل بودند. کمترین میزان فنل به‌ترتیب در خشک‌کن‌های تصعیدی و خورشیدی غیرمستقیم به‌دست آمد. شاخص L*، دارای بالاترین میزان در گلبرگ‌های بیرونی و درونی در غنچه‌های خشک شده با روش تصعیدی بود. این شاخص در خشک‌کن کابینتی در دمای 60 بیشتر از oC50 به‌دست آمد که نشان می‌دهد طولانی‌تری شدن زمان فرایند باعث تیره‌تر شدن رنگ گلبرگ‌ها می‌شود. بیشترین مقدار شاخص a* در گلبرگ‌های بیرونی غنچه‌های خشک با روش هوای گرم oC50 مشاهده شد. شاخص b* در گلبرگ‌های بیرونی و درونی غنچه‌های خشک با روش‌های کابینتی oC50، آفتابی غیرمستقیم و در سایه اختلاف معنی‌داری ندارد.

کلمات کلیدی

, خشک‌کردن, خواص شیمیایی, خواص فیزیکی, غنچه گل محمدی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1101654,
author = {امید رضا روستاپور and ابوالفضل گلشن تفتی and حمید رضا گازر and بیاتی, محمدرضا},
title = {ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی غنچه گل محمدی در روش های مختلف خشک کردن},
booktitle = {شانزدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی},
year = {2024},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {خشک‌کردن، خواص شیمیایی، خواص فیزیکی، غنچه گل محمدی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی غنچه گل محمدی در روش های مختلف خشک کردن
%A امید رضا روستاپور
%A ابوالفضل گلشن تفتی
%A حمید رضا گازر
%A بیاتی, محمدرضا
%J شانزدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی
%D 2024

[Download]