عنوان : Heat Stability of Major Antioxidant Fraction of Salvia leriifolia leaves ( مقاومت حرارتی فراکسیون عمده آنتی اکسیدانی برگ گیاه نوروزک(Salvia leriifolia) )
نویسندگان: رضا فرهوش , محمدحسین حدادخداپرست , هاشم پورآذرنگ , محمد رحیمی زاده , سیدمحمد سیدی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
مقاومت حرارتی یا به عبارت دیگر خصوصیات حملی فراکسیون عمده آنتی اکسیدانی برگ گیاه سالویا لریفولیا در مقایسه با آنتی اکسیدانهای BHT و آلفا- توکوفرول به دو روش رنسیمت در دماهای 90، 120 و 180 درجه سانتیگراد و اکسیژن فعال (AOM) مورد مطالعه قرار گرفت. خصوصیات حملی تحت عنوان مقاومت ترکیب آنتی اکسیدانی در مقابل تجزیه حرارتی و نیز تبخیر یا تقطیر با بخار آب تعریف می شود. ترتیب نزولی قدرت آنتی اکسیدانی بر طبق روشهای AOM و نیز رنسیمت در C90 عبارت از BHT ، آنتی اکسیدان سالویا و آلفا- توکوفرول بود. دو آنتی اکسیدان سالویا و BHT درC120 فاقد هرگونه تفاوت معنی داری با یکدیگر بوده، متفاوت از آلفا- توکوفرول عمل کردند. بیشترین قدرت آنتی اکسیدانی در C180 به آلفا- توکوفرول تعلق داشت و پس از آن آنتی اکسیدانهای سالویا و BHT قرار گرفتند که با نمونه شاهد تفاوت معنی داری نداشتند. نمودار تغییرات دوره القای نمونه روغن در حضور آنتی اکسیدانهای مختلف در مقابل درجه حرارت ترسیم و دو کمیت ضریب استاندارد و دوره القا درC20 (t20) از روی منحنی برازشی حاصل محاسبه شدند. از تقسیم t20 آنتی اکسیدانهای مختلف بر t20 نمونه شاهد، کمیتی تحت عنوان فاکتور حمایتی درC20 (Pf20) به دست آمد. دو کمیت ضریب استاندارد و Pf20 به ترتیب برای نشان دادن خصوصیات حملی و قدرت آنتی اکسیدانی آنتی اکسیدانهای مختلف تبیین شدند. بیشترین میزان Pf20 به BHT و سپس آنتی اکسیدان سالویا و آلفا- توکوفرول تعلق داشت (به ترتیب 27/1، 19/1 و 01/1). ترتیب نزولی خصوصیات حملی عبارت از آلفا- توکوفرول، آنتی اکسیدان سالویا و BHT بود (ضرایب استاندارد به ترتیب 5229/0، 5216/0 و 5205/0).
کلمات کلیدی
مقاومت حرارتی فراکسیون عمده آنتی اکسیدانی برگ گیاه نوروزک(Salvia leriifolia)@article{paperid:242,
author = {فرهوش, رضا and حدادخداپرست, محمدحسین and پورآذرنگ, هاشم and رحیمی زاده, محمد and سیدی, سیدمحمد},
title = {Heat Stability of Major Antioxidant Fraction of Salvia leriifolia leaves},
journal = {علوم و صنایع کشاورزی},
year = {2003},
volume = {17},
number = {1},
month = {June},
issn = {1029-4791},
pages = {53--60},
numpages = {7},
keywords = {مقاومت حرارتی فراکسیون عمده آنتی اکسیدانی برگ گیاه نوروزک(Salvia leriifolia)},
}
%0 Journal Article
%T Heat Stability of Major Antioxidant Fraction of Salvia leriifolia leaves
%A فرهوش, رضا
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A پورآذرنگ, هاشم
%A رحیمی زاده, محمد
%A سیدی, سیدمحمد
%J علوم و صنایع کشاورزی
%@ 1029-4791
%D 2003