پژوهش های صنایع غذایی, دوره (23), شماره (1), سال (2013-7) , صفحات (69-80)

عنوان : ( بهینه سازی فرایند استخراج مواد زیست فعال از پوست بنه به روش آب مادون بحرانی با کاربرد روش سطح پاسخ )

نویسندگان: رضوان شاددل , محمدحسین حدادخداپرست , عبدالمجید مسکوکی , علی شریف , صدیف آزادمرد دمیرچی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

پوست بنه (atlantica Pistacia) حاوی مقدار بالایی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است. هدف از انجام این پژوهش، بدست آوردن شرایط بهینه استخراج مواد زیست فعال پوست بنه با آب مادون بحرانی و با استفاده از روش سطح – پاسخ بود. دما (°C200 -110(، مدت زمان فرایند (min 60-30) و نسبت اختلاط حلال (50:1-10:1) فاکتورهای مورد مطالعه بودند. طراحی آزمایش با استفاده از نرم افزار رویه سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی محوری انجام گرفت. شرایط بهینه استخراج برای بدست آوردن عصاره‌ای با حداکثر قدرت آنتی اکسیدانی دمای °C81/196، مدت زمان 57/52 دقیقه و نسبت اختلاط 61:1/43 (پوست بنه-آب) تعیین شد. تحت این شرایط میزان ترکیبات پلی فنلی، قدرت احیاکنندگی بر حسب 50EC و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH بر حسب 50 EC به ترتیب برابر با 2284 میلی گرم اسید گالیک/100 گرم ماده اولیه، 2002/0 میلی گرم بر میلی لیتر و 6284/0 میلی گرم بر میلی لیتر بدست آمد. استخراج و آنالیز عصاره ها در نقطه بهینه نتایج بدست آمده را تأیید نمود.

کلمات کلیدی

, : آب مادون بحرانی, آنتی اکسیدان, پوست بنه رقم موتیکا, روش سطح – پاسخ
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1035337,
author = {شاددل, رضوان and حدادخداپرست, محمدحسین and عبدالمجید مسکوکی and شریف, علی and صدیف آزادمرد دمیرچی},
title = {بهینه سازی فرایند استخراج مواد زیست فعال از پوست بنه به روش آب مادون بحرانی با کاربرد روش سطح پاسخ},
journal = {پژوهش های صنایع غذایی},
year = {2013},
volume = {23},
number = {1},
month = {July},
issn = {2008-515X},
pages = {69--80},
numpages = {11},
keywords = {: آب مادون بحرانی، آنتی اکسیدان، پوست بنه رقم موتیکا، روش سطح – پاسخ},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بهینه سازی فرایند استخراج مواد زیست فعال از پوست بنه به روش آب مادون بحرانی با کاربرد روش سطح پاسخ
%A شاددل, رضوان
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A عبدالمجید مسکوکی
%A شریف, علی
%A صدیف آزادمرد دمیرچی
%J پژوهش های صنایع غذایی
%@ 2008-515X
%D 2013

[Download]