عنوان : ( بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی، بافتی و بیواکتیو صمغ دانه شاهی )
نویسندگان: سیدمحمدعلی رضوی ,چکیده
هیدروکلوئیدها به مجموعهای از پلیساکاریدها و پروتئینها اطلاق میگردد که با حل یا پخش شدن در آب ویسکوزیته را افزایش میدهند و امروزه به طور گسترده در صنایع مختلف با عملکردهایی نظیر سفت کنندگی (قوام دهندگی)، تشکیل ژل، فیلمها و امولسیونها، تثبیت کف، دسپرسیونها، ممانعت از تشکیل کریستالهای یخ و شکر و همچنین آزادسازی کنترل شده طعمها به کار میروند. افزایش تقاضا برای هیدروکلوئیدها با خواص عملکردی ویژه منجر به اهمیت یافتن منابع جدید صمغها با خواص مناسب گردیده است که در میان این منابع، پلیساکاریدهای گیاهی با توجه به دسترسی آسان، افزایش مصرفکنندگان مشتقات گیاهی و قیمت مناسب اهمیت فراوانی پیدا کرده است. لیپیدیوم ساتیوم (Lepidium sativum) یا شاهی باغی گیاه علفی است که دانههای آن به علت وجود لایههای پلیساکاریدی زمانی که در آب خیسانده میشوند، آب جذب میکنند و یک لایه موسیلاژی چسبناک در اطراف آن تولید میشود. در این مقاله مروری جامع بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی (ترکیبات شیمیایی، آنالیز قندی، پارمترهای مولکولی، گروههای عملگر)، رئولوژیکی (ویسکوزیته محلولهای رقیق، نیمه رقیق و غلیظ در شرایط پایا و دینامیک به عنوان تابعی از سرعت برشی، غلظت، تیمارهای حرارتی، نمکها و قندها)، عملکردی (بافتی، امولسیون کنندگی و کف زایی) و زیست فعال (ضد میکروبی، التیام بخش، ...) مورد بررسی قرار گرفته است.
کلمات کلیدی
, هیدروکلوئید, رئولوژی, عملکردی, زیست فعال, ویسکوزیته ذاتی, بافت@inproceedings{paperid:1039754,
author = {رضوی, سیدمحمدعلی},
title = {بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی، بافتی و بیواکتیو صمغ دانه شاهی},
booktitle = {بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2013},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {هیدروکلوئید، رئولوژی، عملکردی، زیست فعال، ویسکوزیته ذاتی، بافت},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی، بافتی و بیواکتیو صمغ دانه شاهی
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%J بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
%D 2013