پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, Year (2023-7)

Title : ( تثیر کاپاکاراگینان بر ژل پر شده امولسیونی سرد ایزوله پروتئین آب پنیر: یک مطالعه رئولوژیکی و مکانیکی )

Authors: Mohammad Reza Salahi , Seyed Mohammad Ali Razavi , Mohebbat Mohebbi ,

Citation: BibTeX | EndNote

Abstract

پژوهش حاضر، اثر صمغ کاپاکاراگینان )،0 ،0/1 ،0/3 0/5 و 0/7 درصد( بر ویژگیهای مکانیکی )آزمون فشاری تک محور(، رئولوژیکی )آزمونهای برشی پایا، کرنش متغیر و فرکانس متغیر( و ظرفیت نگهداری آب ژل سرد پر شده امولسیونی مبتنی بر ایزوله پروتئین آب پنیر بررسی شد. طبق نتایج آزمون برشی پایا، تمامی نمونهها دارای رفتار تضعیف شونده با برش بودند و بر اساس مدل قانون توان، در حضور کاپاکاراگینان این رفتار تشدید میشد؛ و با افزایش غلظت صمغ از صفر تا 0/7 درصد، مقدار ضریب قوام از 339/9 تا 545/7 پاسکال در ثانیه افزایش مییافت. در آزمون کرنش متغیر، با افزایش درصد صمغ مقادیر مدول االستیک و ویسکوز در ناحیه خطی و مدول در نقطۀ متقاطع افزایش یافتند و LVE tan از 0/17 به 0/13 کاهش پیدا کرد که بیانگر افزایش استحکام ساختار شبکه ژل و �� ′ امولسیون بود. بر اساس آزمون فرکانس متغیر، با افزایش غلظت کاپاکاراگینان، پارامترهای �� ، قدرت شبکه و گسترش شبکه بهترتیب از 5311/8 پاسکال، ′′ 939/9 پاسکال، 5380/1 پاسکال در ثانیه و 10/05 در نمونۀ ژل امولسیون شاهد تا 25080/6 پاسکال، 3574/9 پاسکال، 16097/7 پاسکال در ثانیه و 16/41 در نمونۀ حاوی 0/7 درصد کاراگینان افزایش یافتند. بهطور کلی، در ژلهای امولسیونی مرکب، مقادیر مدول ظاهری االستیسیته و تنش شکست بیشتر و کرنش شکست و انرژی شکست کمتر از نمونه شاهد بود. همچنین، نتایج نشان داد که غلظتهای مختلف کاپاکاراگینان اثر معنیداری بر ظرفیت نگهداری آب نمونههای ژل امولسیون نداشت. نتایج این پژوهش میتواند به دانش تولید غذاهای کاربردی جدید مبتنی بر برهمکنش پروتئین-پلی ساکارید بیفزاید.

Keywords

, افت, پروتئین آب پنیر, رئولوژی, ژل سرد پر شده امولسیونی, کاپاکاراگینان
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1102358,
author = {Salahi, Mohammad Reza and Razavi, Seyed Mohammad Ali and Mohebbi, Mohebbat},
title = {تثیر کاپاکاراگینان بر ژل پر شده امولسیونی سرد ایزوله پروتئین آب پنیر: یک مطالعه رئولوژیکی و مکانیکی},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2023},
month = {July},
issn = {1735-4161},
keywords = {افت، پروتئین آب پنیر، رئولوژی، ژل سرد پر شده امولسیونی، کاپاکاراگینان},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تثیر کاپاکاراگینان بر ژل پر شده امولسیونی سرد ایزوله پروتئین آب پنیر: یک مطالعه رئولوژیکی و مکانیکی
%A Salahi, Mohammad Reza
%A Razavi, Seyed Mohammad Ali
%A Mohebbi, Mohebbat
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2023

[Download]